BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

torsdag 11 mars 2010

Viktig namninsamling

Saknade barns nätverk, har startat en namninsamling
för att uppmärksamma alla bortförda barn.
Följande text är från namninsamlingen:

 I Sverige kidnappas det flera barn varje vecka - så problemet är inte litet här heller! Varje barn, små svenska medborgare, förtjänar också att känna sig trygga och skyddade genom sitt medborgarskap, både i Sverige och utlandet. Det borde vara självklart från svenskt håll att inte acceptera att barnen bortförs till andra länder och kvarhålls där, i strid med svensk lag och svenska domar.




Vi ber er därför att skriva under den här namninsamlingen för de kidnappade barnens skull, som idag är rättslösa! Visa att ni inte accepterar att svenska staten sitter knäpptyst när våra barn förs bort, att vi fortsätter skänka bistånd på miljonbelopp till länder som samtidigt kränker våra medborgares mänskliga rättigheter. Vi vill att Sverige tar ett stort steg framåt i den här frågan och går i täten bland EU:s länder genom att markera hårt mot länder som tillåter kidnappning av våra barn.



Vi kräver reprimander mot länder som bryter mot Haagkonventionen från svenskt håll. Vi vill se en upprättad, uppdaterad lista över vilka länder som inte efterlever de internationella avtalen från UD. Samt motdrag när så sker. Gärna ekonomiska effekter, såsom USA nu föreslår. Samt snabba diplomatiska insatser direkt på plats från svensk ambassadpersonal. De besöker alltid svenskar som häktas eller fängslas utomlands. Det borde vara lika självklart för dem att söka upp de kidnappade barnen och se hur de mår, prata med dem och försöka lösa konflikten direkt på plats med berörd förälder och myndigheter, innan för lång tid har gått.
 

0 kommentarer: